Mainos

USA: Öljyntuonti ei ole polkumyyntiä

Yhdysvaltain kauppaministeriö on päättänyt, että öljyntuonti Saudi Arabiasta, Venezuelasta, Meksikosta ja Irakista ei täytä polkumyynnin tunnusmerkkejä. Ministeriö päätti myöhään eilisiltana, että Yhdysvaltain itsenäisten öljyntuottajien ajama syyte ei johda toimenpiteisiin.

Valituksen oli tehnyt "Save Domestic Oil"-niminen yhdistys, joka sanoo edustavansa tuhansia pieniä itsenäisiä amerikkalaisia iöljyntuottajia. Valituksen mukaan Saudi Arabiasta, Venezuelasta, Meksikosta ja Irakista tuotava öljy myydään Yhdysvaltoihin alle omakustannushintojen ja että maiden hallitukset subventoivat öljyntuotantoa liikaa. Pienten öljyntuottajien mukaan heidät ajetaan hintakilpailulla pois markkinoilta.

Kauppaministeriön mukaan pienten öljyntuottajien väitteillä ei ole riittävästi kannatusta koko teollisuuden piirissä ja Yhdysvaltain suurimmat öljyntuottajat ovatkin vastustaneet polkumyyntiväitteitä. Jos syyte olisi hyväksytty niin Yhdysvaltoihin Venezuelasta, Meksikosta, Saudi Arabiasta ja Irakista tuodulle öljylle olisi määrätty jopa 160 prosentin rangaistustulli. Maista tulee yli puolet Yhdysvaltain tuontiöljystä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.