Mainos

USA: Netanjahun esitys suuri edistysaskel

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama pitää Israelin pääministerin Benjamin Netanjahun linjapuhetta suurena edistysaskeleena Lähi-idän rauhalle. Obaman mukaan rauhanneuvotteluissa on kuitenkin yhä pitkä matka ennen kuin tuloksia saadaan aikaan.

Netanjahu ehdotti eilen ensimmäistä kertaa itsenäisen palestiinalaisvaltion perustamista. Hän edellytti kuitenkin, ettei valtiolla saa olla omaa armeijaa ja että Israelin on saatava kansainväliset turvatakuut.

- Netanjahun hallitus otti suuren askeleen eteenpäin tunnustamalla ensi kertaa tarpeen saada aikaiseksi kahden valtion ratkaisu Lähi-itään, sanoi Valkoisen talon edustaja maanantaina.

Myös EU pitää Netanjahun linjapuhetta askeleena eteenpäin. EU:n ulkoasiainkomissaari Benita Ferrero-Waldner kiitteli Netanjahua siitä, että hän tunnusti viimein tavoitteen palestiinalaisvaltiosta. Myös ulkoministeri Alexander Stubb luonnehti Netanjahun kantaa askeleeksi oikeaan suuntaan.

Israelissa juutalaiset siirtokuntalaiset tyrmäsivät täysin Netanjahun ehdotuksen. Siirtokuntalaisten johtaja Pinchas Wallerstein vertasi internetissä palestiinalaisvaltiota, myös ilman asevoimia, "petoeläimen poikaseksi".

- Niin kauan kun se on pieni se on suloinen, mutta kaikki tietävät että siitä tulee aikaa myöten vaarallinen peto.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.