Mainos

USA:n voimalaräjähdyksen uhreja etsitään yhä

Yhdysvalloissa Connecticutin osavaltiossa tapahtuneessa kaasuvoimalan räjähdyksessä on viranomaisten mukaan kuollut ainakin viisi ihmistä.

Kuolonuhrien määrän pelätään vielä nousevan. Loukkaantuneita on ainakin 12. Aluksi sairaalalähteet puhuivat jopa 50 mahdollisesta kuolleesta.

Koekäytössä olleen voimalan työmaalla oli ainakin 50 työmiestä. Viranomaiset käyvät aluetta läpi pelastuskoirien avustuksella.

Paloviranomaisten mukaan räjähdyksen aiheutti kaasuvuoto. Voimala oli tarkoitus ottaa käyttöön tulevana kesänä, ja sen toimintaa oltiin räjähdyksen sattuessa testaamassa. Onnettomuus olisi voinut olla kohtalokkaampikin, koska normaalisti siellä on töissä 100 - 200 ihmistä, mutta suurin osa oli evakuoitu koekäytön vuoksi.

Kemikaaliturvallisuutta valvova lautakunta (CSB) on lähettänyt paikalle seitsenjäsenisen tutkijaryhmän, joka selvittää räjähdystä edeltäneitä tapahtumia sekä räjähdyksen syytä.

Räjähdys sattui sunnuntaina kello 11.30 paikallista aikaa Kleen Energy Systems -yhtiön voimalaitoksessa Middletownissa, joka sijaitsee vajaan 40 kilometrin päässä osavaltion pääkaupungista Hartfordista.

Muistutti maanjäristystä

Räjähdys oli niin raju, että paikalliset asukkaat luulivat sitä maanjäristykseksi. Onnettomuuspaikalta näkyi mustaa savua kilometrien päähän, ja räjähdys tuntui naapurikaupungeissa saakka.

- Koko talo tärisi, kuvaili Cornelia Hull, joka asuu reilun puolen kilometrin päässä voimalasta.

- Tunsin maan tärisevän ja ajattelin, että iso puu olisi kaatunut jossain lähellä, kertoi puolestaan Ethan Goller.

Paikallisten asukkaiden mukaan räjähdys jopa rikkoi talojen ikkunoita.

(MTV3 - Reuters - AFP)

Katso Pekko Ylösen juttu (Kymmenen uutiset 7.2.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.