Mainos

USA:n viranomaiset Nokian puolella Apple-kiistassa

Yhdysvaltain kansainvälisen kauppakomission ITC:n henkilöstö on Nokian puolella Applen patenttirikkomussyytteisiin liittyvässä kiistassa. ITC:n henkilökunnan mielestä Nokia ei ole rikkonut Applen patentteja. Asiasta kertoo Bloomberg verkkosivuillaan.

- Todistusaineistossa ei ilmene Applen patenttioikeuksiin liittyviä rikkomuksia, toteaa ITC:n henkilökunta alkuviikosta julkaistussa muistiossaan.

Apple on pyytänyt ITC:tä estämään Nokian puhelimien tuontia Yhdysvaltoihin väittäen, että Nokia rikkoo kaikkiaan neljää Applen patenttia.

Kyseessä yksi kiista monien joukossa

Oikeudenkäynti asiasta alkoi maanantaina Washingtonissa. Kyseessä on vain yksi monista kiistoista, jotka kytkeytyvät valmistajien erimielisyyksiin älypuhelimista. Nokialla on käynnissä oma juttu Applea vastaan. Apple kiistelee myös HTC:n kanssa. Motorola kiistelee puolestaan puhelimista, joissa on Googlen Android-käyttöjärjestelmä. Microsoftilla on taas oma kärhämä Motorolaa vastaan.

Applen Nokiaa vastaan nostamassa jutussa ITC:n henkilökunta on sillä kannalla, että osa rikotuiksi väitetyistä patenteista on mitättömiä ja osaa ei ole rikottu.

ITC:n tuomarin Charles Bullockin on määrä ilmoittaa kantansa helmikuussa. Tuomarin ei ole pakko seurata päätöksessään henkilökunnan kantaa. Henkilökunta toteaa, että mikäli rikkomuksia todetaan, tuomari suosittelee tiettyjen Nokian puhelimien tuontikieltoa Yhdysvaltoihin. Hänen päätöstään tarkastelee puolestaan kuusihenkinen komissio, jonka on määrä saada tutkinta valmiiksi kesäkuuhun mennessä.

Nokian ja Applen taistelu alkoi vuosi sitten kun Nokia nosti jutun Applea vastaan kymmenen patentin rikkomisesta. Nokia vaati patentteihin liittyviä korvauksia miljoonista myydyistä iPhoneista. Apple vastasi nostamalla omat patenttirikkomussyytteet Nokiaa vastaan.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja