Mainos

USA:n velkaneuvotteluissa odotetaan läpimurtoa

Neuvotteluissa Yhdysvaltain velkakaton nostossa on edistytty.

Puolueiden uskotaan nyt pääsevän sopuun ennen torstain takarajaa, vaikka neuvottelut ovat edenneet varsin tahmeasti.

Ilman uutta lainavaltuutusta Yhdysvallat ei pystyisi vastaamaan veloistaan ja sen on varoteltu johtavan maailmanlaajuiseen talouskaaokseen.

– Olemme edistyneet valtavasti. Emme ole vielä tavoitteessamme, mutta olemme edistyneet, Demokraattiiryhmän johtaja Harry Reid sanoi kesken neuvotteluiden.

– Luulen, että on turvallista sanoa, että olemme edistyneet tuntuvasti, republikaaniryhmän johtaja Mitch McConnell toisti.

Suunnitteilla ollut Valkoisen talon tapaaminen kongressin päättäjien ja presidentti Barack Obaman välilläkin peruuntui, koska neuvottelut näyttivät olevan hedelmällisessä vaiheessa.

– Toiveeni on, että yhteistyön henki vie meitä eteenpäin seuraavien tuntien aikana, Obama viestitti neuvottelijoille.

Vaikka neuvottelut ovat edenneet hitaasti, niin nyt uskotaan että velkakattoa nostetaan ennen torstain takarajaa, ja samalla vältetään ennustettu talouskaaos. Myös kaksi viikkoa budjettikiistojen vuoksi osittain suljettuna ollut Yhdysvaltain hallinto saadaan luultavasti taas käyntiin.

Alustavien ennustelujen mukaan kyseessä olisi kuitenkin vain välirauha. Kiistaa lykätään tiettävästi tammikuun puoleenväliin ja sitten edessä on jälleen samanlainen vääntö.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.