Mainos

USA:n velkakattokiistassa saattaa häämöttää sopu

Yhdysvalloissa republikaanit ehdottavat liittovaltion velkakaton nostamista väliaikaisesti kuudeksi viikoksi. Edustajainhuoneen republikaanit tapaavat presidentti Barack Obaman myöhemmin tänään.

Valkoisen talon lähteistä ei suoranaisesti torjuttu ehdotusta. Presidentti Obama kuitenkin yhä edellyttää, että myös liittovaltion hallintoa halvaannuttaneeseen kiistaan budjetista löytyy samalla sopu, Obaman lähipiiristä kerrottiin.

Yhdysvaltain valtiovarainministeriön mukaan velanoton enimmäismääräksi asetettu yläraja saavutetaan viikon kuluttua, minkä jälkeen maa ei enää selviä kaikista maksuistaan.

Useiden republikaanien mukaan ehdotukseen velkakaton tilapäisestä nostamisesta liity ehtoja. Edustajainhuoneen republikaaninen puhemies John Boehner kuitenkin sanoi haluavansa Obaman suostuvan neuvottelemaan rahoituskiistasta.

Kiista budjetista on junnannut paikallaan, koska republikaanit ovat kytkeneet sen presidentti Obaman nimeä kantavan terveydenhuoltouudistuksen lykkäämiseen. Obama on puolestaan todennut, ettei hän aio suostua tällaiseen kiristykseen.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.