USA:n varapresidentti puolusti Israelia

Yhdysvaltain varapresidentti Joe Biden on puolustanut Israelia sen hyökättyä kansainvälistä avustuslaivuetta vastaan Välimerellä. Bidenin mukaan Israelilla on oikeus tunkeutua laivoihin, jotka ovat matkalla Gazaan estääkseen aseiden salakuljetuksen.

- Israelilla on täysi oikeus hoitaa turvallisuusetujaan, Biden sanoi PBS-tv-kanavan haastattelussa.

Monet ulkovallat ovat tuominneet Israelin hyökkäyksen, mutta Yhdysvallat on yrittänyt pitää kielen keskellä suuta. Suurvalta on tyytynyt vaatimaan tutkimusta tapahtumista ja valitellut, että iskussa kuoli ihmisiä.

- Israelilaiset ovat sanoneet: "Olette Välimerellä ja jos muutatte kurssianne piirun pohjoiseen, voitte purkaa lastinne ja me viemme tarvikkeet Gazaan." Joten mikä tässä nyt tökkii?, Biden sanoi.

- Mikä tässä nyt oli niin tärkeää, miksi laivueelle vaadittiin pääsyä suoraan Gazaan?

Israel on uhannut jatkossakin pysäyttää kaikki Gazaan pyrkivät avustuslaivat. Bidenin mielestä se on oikeutettua, koska aseiden salakuljetus Gazaa hallitsevalle Hamas-järjestölle on estettävä.

- Israelilla on oikeus sanoa: "Emme tiedä mitä tässä laivassa on lastina. Nämä tyypit pudottavat tuhansia raketteja niskaamme", Biden sanoi viitaten Hamasiin.

(MTV3 - STT - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat