Mainos

USA:n varapresidentti haastettiin oikeuteen

Yhdysvaltain varapresidentti Dick Cheney joutuu oikeuden eteen epäiltynä kirjanpitorikoksesta. Oikeuskanteen jätti viranomaisten korruptiota tutkiva Judicial Watch -ryhmä Dallasin tuomioistuimelle tänään.
Washingtonista käsin toimiva ryhmä epäilee Cheneyn ja muiden Halliburtonin johtajien vääristelleen yhtiön kirjanpitoa 90-luvun lopulla ja nostattaneen siten yhtiön osakkeiden arvoa. Oikeusjutut nostettiin myös itse yhtiötä sekä kirjanpitoyhtiö Arthur Andersenia vastaan. Kanteen mukaan Cheney oli osallinen, avustaja, yllyttäjä ja salaliittolainen petoksissa, juonissa ja peittelyssä. Sekä Valkoisen talon että Cheneyn edustajat ovat ilmoittaneet väitteiden olevan perusteettomia.

Texasilainen öljyjätti Halliburton ilmoitti toukokuun lopulla, että Yhdysvaltain arvopaperimarkkinoita valvova SEC tutkii sen kirjanpitoa. Tutkimus on kohdistunut vuosiin 1995-2000, jolloin Cheney kuului yhtiön johtoon. Kirjanpitoskandaalit ovat viime kuukausina horjuttaneet sijoittajien luottamusta. Uusi käänne lisännee mielenkiintoa myös Yhdysvaltain presidentin George W. Bushin menneisyyttä kohtaan. Presidentti on itsekin aiemmin kuulunut Texasin öljypamppuihin.

(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.