Mainos

USA:n välivaaleista tulossa tiukka mittelö

Yhdysvalloissa tiistaina järjestettävät kongressin välivaalit ovat muodostumassa äärimmäisen tasaväkiseksi mittelöksi. Vaalituloksen uskotaan vaikuttavan suuresti maan ulkopolitiikkaan etenkin Irakin suhteen.

Presidentti George Bush on kampanjoinut raivokkaasti republikaanien vaalivoiton puolesta. Businessweek / ABC -mediatalon politiikan kommentaattori Rick Dunham uskoo, että republikaanien vaalivoitto merkitsisi käännettä ulkopolitiikassa.

-Jos Bush voittaa senaatissa, hänestä tulee paljon rohkeampi ja suoraviivaisempi ulkopolitiikassa. Jos demokraatit voittavat, Bush joutuu neuvottelemaan opposition kanssa niin kotimaassa kuin YK:ssa, ennen kuin iskee, Dunham muotoilee.

Dunham toteaa, että molemmat puolueet ovat alustavien tietojen mukaan käyttäneet kampanjointiin edellisiä vaaleja enemmän rahaa. Voittajaa on kuitenkin vaikea veikata, sillä vaaleista odotetaan hyvin tasaista.

-Kummat tahansa, demokraatit tai republikaanit voivat saada täyden potin. Kaikki on vielä mahdollista, Dunham sanoo.

Puolueiden vaalikampanjointi jatkuu aina tiistaiaamuun saakka. Aänestysprosentti on kuitenkin perinteisesti jäänyt välivaaleissa alhaiseksi.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 03.11.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.