Mainos

USA:n vakoilukone pois Kiinasta purettuna

Yhdysvallat ja Kiina ovat hyväksyneet periaatteen, jonka mukaan Yhdysvaltojen vakoilukone kuljetetaan ilmateitse pois Kiinasta. Yhdysvaltain viranomaiset tiedottivat asiasta varhain aamulla.

Sopimuksen mukaan Hainanin saarelle pakkolaskun tehnyt amerikkalainen EP-3-tiedustelukone lennätetään osina pois saarelta. Vakoilukoneen osat lennätetään pois Antonov 124 -merkkisellä kuljetuslentokoneella.

-Kummatkin osapuolet ovat hyväksyneet periaatteen, että AN-124 -kuljetuslentokonetta voidaan käyttää EP-3-tiedustelukoneen palauttamiseen, sanoi nimettömänä pysytellyt Yhdysvaltain viranomainen. Operaation yksityiskohdista keskustellaan vielä. Vielä ei myöskään ole selvää, milloin vakoilukoneen kuljetetaan pois Hainanin saarelta.

Amerikkalainen EP-3-tiedustelukone teki pakkolaskun Hainanin saarelle kolaroituaan kiinalaishävittäjän kanssa huhtikuun alussa. Yhdysvaltain ja Kiinan välillä on ollut pitkällinen kiista vakoilukoneesta. Amerikkalaiset ovat halunneet lentää saarelle pakkolaskun tehneen koneensa pois saarelta, mutta Kiina on vastustanut sitä. Välikohtaus on kiristänyt Kiinan ja Yhdysvaltojen välejä huomattavasti.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.