Mainos

USA:n vaalikiista korkeimman oikeuden käsiin

Yhdysvaltain korkein oikeus on kuullut Floridan ääntenlaskukiistan osapuolia. Istunnossa kuultiin George W. Bushin ja Al Goren lakimiesten suulliset kannanotot Floridan korkeimman oikeuden aiemmin antamasta, osavaltion ääntenlaskua kokevasta päätöksestä.

USAn presidenttitaistelu ei ratkennut vielä

Bushin nostaman kanteen mukaan Floridan korkein oikeus ylitti valtuutensa, kun se määräsi vaalien vahvistamisen ajankohdan myöhemmäksi ja salli käsinlasketut äänet mukaan lopputulokseen. Bushin leiri väittää, että vaalilakeja väänneltiin keskellä vaaleja.

Al Goren lakimiesten mukaan Floridan korkeimmalla oikeudella on asiassa korkein päätösvalta ja sen päätös oli lain mukainen. Korkeimman oikeuden kanta saattaa ratkaista vaalin lopputuloksen. Jos oikeus asettuu päätöksessään Bushin kannalle, se merkitsee käytännössä ratkaisevaa takaiskua Gorelle, sillä päätös pitäisi voimassa alkuperäisen, Bushin johdon vahvistavan laskennan tulokset.

Goren kannalle asettuminen taas antaisi huomattavaa lisäpontta hänen vaatimuksilleen käsinlaskusta ja sen tarpeellisuudesta. Oikeus ei sallinut kameroiden vientiä oikeussaliin, mutta ääninauhat annettiin julkisuuteen välittömästi istunnon jälkeen. Yhdysvaltain presidentinvaalista on kulunut jo nyt yli kolme viikkoa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.