Mainos

USA:n vaalihulina keskeytyi WTC-muistopäiväksi

New Yorkissa on muitettu tänään seitsemän vuoden takaisten terrori-iskujen uhreja. Pääpuolueiden presidenttiehdokkaat John McCain ja Barack Obama tekivät vuosipäivänä harvinaisen yhteisesiintymisen.

Obama ja McCain osallistuvat seremoniaan, joka pidettiin World Trade Centerin tuhoutuneiden tornien paikalla. Ehdokkaat lupasivat siirtää politiikan hetkeksi syrjään ja kunnioittaa syyskuun 11. päivän 2001 iskussa kuolleita. Hyökkäykset tappoivat lähes 3000 ihmistä.

Pormestari ja kuvernööri ärhäkkäinä

New Yorkin pormestari ja kuvernööri moittivat World Trade Center -alueen rakennustöiden hidasta etenemistä. Pormestari Michael Bloomberg kiirehtii Wall Street Journaliin kirjoittamassaan artikkelissa muun muassa terroristi-iskussa tuhoutuneelle paikalle suunnitellun muistomerkin valmistumista.

Kuvernööri David Paterson arvostelee sitä, ettei rakennustöillä ei ole ollut missään vaiheessa selvää aikataulua tai budjettia.

Ground Zeroksi nimetyn paikan suunnitelmista on käyty alusta alkaen kovaa vääntöä. Paikalle on tarkoitus rakentaa muun muassa Freedom Tower -pilvenpiirtäjä. Rakennus on kuitenkin vasta alkutekijöissään.

Lue myös:

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.