Mainos

USA:n uudistuspuolue sekaisin

Donald Trump ei lähde USA:n presidenttikisaan. Presidenttiehdokkuutta miettinut amerikkalaispohatta leikitteli ajatuksella Yhdysvaltain Uudistuspuolueen presidenttiehdokkaaksi ryhtymisestä usean kuukauden ajan.

Trumpin mielestä puolue on itsetuhoinen. -Kolmannen puolueen ehdokkaan saaminen presidentiksi vaatii sen, että kaikki puolueen voimat vetävät samaan suuntaan täydellisen yksimielisenä, sanoi Trump. -Valitettavasti niin ei ole tapahtunut, hän jatkaa. -Uudistuspuolue on varsinainen sekasotku.

Uudistuspuolueen viimeaikaiset sekoilut olivat Trumpin mukaan osasyynä kilvasta vetäytymiseen. Poliisit olivat puuttua moneen otteeseen puolueen lauantaisen kokouksen kulkuun, sillä osanottajat olivat välillä käsirysyn partaalla.

Uudistuspuolueen kirkkain tähti, puolueen edustajana Minnesotan kuvernööriksi kohonnut ex-painija Jesse Ventura ilmoitti perjantaina, että hän jättää puolueen. -En nähnyt puolueella mitään tulevaisuutta, sanoi Ventura lähtönsä syyksi. Hän on myös suivaantunut siitä, että puolueen presidenttiehdokkaaksi on kohoamassa melkoisella varmuudella ex-republikaani, arkkikonservatiivi Pat Buchanan.

Puolueen rivit ovat harvinaisen hajanaiset: mukana on äärioikeistoa, ääriliberaaleja ja jopa Ku Klux Klanin jäseniä.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.