Mainos

USA:n ulkoministeriö kiisti tiedot Powellin lähtöaikeista

Yhdysvaltain ulkoministeriö on kiistänyt huhut Colin Powelin aikeista jättää tehtävänsä vuoden 2005 tammikuussa. Tämän päiväinen Washington Post kertoi, että Powell aikoo luopua tehtävästään perhesyistä, vaikka presidentti George Bush voittaisikin vaalit.

Yhdysvaltain ulkoministeriö on kiistänyt huhut ulkoministeri Colin Powellin aikeista jättää tehtävänsä kuluvan kauden päättyessä. Ministeriön tiedottaja Philip Reeker vakuutti lausunnossaan, että Washington Post -lehden tieto Powellin ja apulaisulkoministeri Richard Armitagen aikeista lopettaa toimessa vuoden 2005 tammikuussa on perätön.

Washington Post kertoi tänään, että Powell aikoo luopua tehtävästään kuluvan kauden päättyessä, vaikka George W. Bush valittaisiinkin uudelleen presidentiksi vuoden 2004 vaaleissa. Lehden nimettöminä esiintyneet lähteet kertoivat, että Powellin lähdön takana ovat perhesyyt, ei tyytymättömyys Bushin hallinnon ulkopoliittiseen linjaan.

Powellin vahvimmiksi seuraajaehdokkaiksi on jo ehditty veikata Bushin turvallisuusneuvonantajaa Condoleezza Ricea sekä apulaispuolustusministeri Paul Wolfowitzia. Hallituslähteet eivät kuitenkaan lehden mukaan halua asialla juuri spekuloida, sillä Bushin uudelleenvalinta on kaikkea muuta kuin varma.

(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.