Mainos

USA:n ulkoministeri: Putin ymmärtää USA:n Ukraina-roolin väärin

Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerryn mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin tulkitsee väärin Yhdysvaltojen roolia Ukrainan kriisin hoidossa.

– Yritämme noudattaa kansainvälistä lakia kunnioittaen toisen maan suvereniteettiä, Kerry kertoi vierailulla Genevessä.

Kerry korosti, että Yhdysvallat ei osallistu tai sekaannu Ukrainassa minkäänvärisiin vallankumouksiin, mitä Putin on väittänyt. Kerryn mukaan Yhdysvalloilla ei ole Ukrainan kriisin hoidossa myöskään agendaa, mistä Yhdysvallat voisi hyötyä.

Kerry kertoi patistaneensa tänään Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovia, että Moskovan ja Venäjä-mielisten separatistien on sitouduttava tulitaukoon tai varauduttava seurauksiin, jotka ovat haitallisia Venäjän taloudelle. Tulitaukoa olisi Kerryn mukaan noudatettava kaikkialla Ukrainassa, myös Debaltsevessä, jonka Ukrainan joukot menettivät separatisteille muutama viikko sitten.

– Minskin tulitaukosopimusta on tulkittu valikoivasti. Kuten kaikki tiedämme, pommitus on jatkunut, ihmisiä on kuollut viime päiviin asti.

YK:n ihmisoikeusviraston mukaan kuolonuhrien määrä Ukrainan itäosissa on noussut jo yli 6000:n viime huhtikuussa alkaneiden taistelujen jälkeen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.