USA:n tulevalla valtionvarainministerillä noloja vero-ongelmia

Yhdysvaltain valtionvarainministeriöön johtoon esitettävällä Timothy Geithnerillä näyttää olevan vaikeuksia veromatematiikan kanssa. Geithnerin takavuosien veroista on löytynyt paljon epäselvyyksiä ja hänellä on ollut maksamattomia veroja vuodesta 2001 saakka.

Vero-ongelmat pulpahtivat pintaan, kun tulevan presidentin Barack Obaman taustajoukot sekä nimityskuulemista valmisteleva senaatin valiokunta alkoivat selvittää Geithnerin taustoja ikävien yllätysten välttämiseksi.

Geithner maksoi vuosien 2001-2002 rästit kun ne paljastuivat, mutta sitten maksamattomia veroja löytyi myös vuosilta 2003-2004. Ne on tiettävästi jo maksettu korkoineen, ja Omaban avustajat ovat selittäneet ongelmat rehellisiksi virheiksi.

Selityksenä on se, että Geithnerin tuolloinen työnantaja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF noudattaa erilaista palkkaverotuskäytäntöä kuin amerikkalaiset yhtiöt.

Geithnerin perheen ulkomaisen kotiapulaisen työluvassa on ollut myös epäselvyyksiä: apulaisen työlupa oli päättynyt hänen vielä ollessaan Geithnerien palveluksessa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat