Mainos

USA:n Tukholman-suurlähetystön evakuointi päättyi

Tukholmassa USA:n suurlähetystön evakuointi on päättynyt ja henkilökunta on päässyt palaamaan työpaikalleen. Poliisi on aloittanut esitutkinnan laittomasta uhkauksesta epäilyttävän kirjelähetyksen takia.

Lähetystö evakuoitiin alkuiltapäivästä, kun kirjeestä oli vuotanut valkoista jauhetta. Myös liikenne ohjattiin kulkemaan lähikatujen kautta.

Poliisin pommiryhmä on tutkinut kirjettä, mutta sen sisällöstä ei ole vielä kerrottu julkisuuteen.

Kirjeestä oli vuotanut valkoista jauhetta, joka herätti epäilyt vaarallisesta lähetyksestä. Poliisin pommiyksikkö on hakenut kirjeen suurlähetystöstä.

Suurlähetystön alue eristettiin usean tunnin ajaksi ja liikenne ohjattiin kulkemaan lähikatujen kautta.

Yhdysvaltain suurlähetystö sijaitsee Gärdetissä aivan Suomen suurlähetystön naapurustossa. Suomen suurlähetystössä on parhaillaan menossa kuntavaalien ennakkoäänestys.

– Meillä on täällä aivan rauhallista eikä mitään poikkeuksellista. Lähetystö on auki ja ennakkoäänestys käynnissä, kertoo konsuli Elina Karlsson Suomen suurlähetystöstä STT:lle.

Suomen lähetystö ei saanut erillistä ilmoitusta Yhdysvaltain-lähetystön evakuoinnista. Karlssonin mukaan lähetystöalueella partioiva poliisin erikoisyksikkö varoittaa lähetystöjä yleensä ennakkoon muun muassa mielenosoituksista.

Yhdysvaltain Tukholman-lähetystössä työskentelee noin 150 henkilöä.

(MTV3 - STT - TT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.