Mainos

USA:n terrorilakien voimassaololle vain kuukauden jatkoaika

Lyhyeksi typistynyt lain jatkoaika oli tappio presidentti George W.Bushille, joka on halunnut laille määrittelemättömän pituista voimassaoloa.

Yhdysvaltain kiistelty terrorismin vastaisia keinoja koskeva laki saa vain kuukauden mittaisen jatkoajan vuodenvaihteesta lukien, jolloin sen nykyinen voimassaolo päättyy.

Kovan väännön jälkeen maan senaatti mukautui edustajainhuoneen päätökseen jatkaa terrorismilakien voimassaoloa vain helmikuun alkuun asti. Senaatti olisi eilen tekemänsä päätöksen mukaan jatkanut lain voimassaoloa puolella vuodella, mutta edustajainhuone päätti päivää myöhemmin hyväksyä vain kuukauden lisäajan laille.

Koska edustajainhuoneen päätös oli erilainen, senaatti äänesti asiasta pikaisesti uudestaan ja hyväksyi edustajainhuoneen kannan mukaisen lyhyemmän jatkon laeille.

Lyhyeksi typistynyt lain jatkoaika oli tappio presidentti George W.Bushille, joka on halunnut laille määrittelemättömän pituista voimassaoloa. Erityisesti demokraatit ovat kuitenkin vaatineet, että kansalaisvapaudet otetaan paremmin huomioon laissa, ennen kuin siitä hyväksytään pysyvä versio.

Patriot Act -laki säädettiin syksyn 2001 terrori-iskujen jälkeen. Laki antoi liittovaltion poliisille FBI:lle aiempaa vapaammat kädet terroristiepäiltyjen tarkkailuun.

FBI:lla on valtuudet salakuunnella epäilemiensä henkilöiden puheluja ja tarkkailla heidän sähköpostiliikennettään sekä luottotietojaan. Etenkin FBI:n tekemät kotietsinnät ja pidätykset huolestuttavat monia Yhdysvalloissa.

(MTV3-STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.