Mainos

USA:n tarkistuslaskennat päättyivät

Yhdysvaltain presidentinvaalien äänten käsinlaskennan määräaika on umpeutunut. Ääntenlasku lopetettiin myös jatkoaikaa anoneessa Palm Beachin piirikunnassa puoliltaöin Suomen aikaa. Floridan vaalitulos vahvistetaan vielä tämän yön aikana.

Äänet on nyt luovutettava keskusvaalilautakunnalle, jonka jälkeen laskenta tarkistetaan. Palm Beachin piirikunta oli pyytänyt määräajan lykkäystä mutta Floridan korkein vaaliviranomainen Katherine Harris päätti, että takarajasta pidetään kiinni.

Kummasta presidentti?

Alustavien tulosten mukaan demokraattien presidenttiehdokas Al Gore kavensi käsin tehdyssä laskennassa selvästi eroaan republikaanien ehdokkaaseen George W. Bushiin nähden. Virallisten tulosten mukaan Bushilla on 930 äänen johto mutta ensimmäisten epävirallisten tulosten mukana Gore on kaventanut eroa alle 500 ääneen.

Vaalituloksen valmistumisesta huolimatta uuden presidentin nimi ei selviä vieläkään. Jo nyt on käynnissä useita oikeusjuttuja ja Floridassa häviäjäksi julistettu osapuoli valittanee tuloksesta erilaisiin oikeusasteisiin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.