Mainos

USA:n surmakoulusta löytyi lisää pommeja

Poliisi löysi kaksi propaanipommia amerikkalaiskoulusta, jossa kaksi nuorukaista tiistaina surmasi 13 koululaista ja tappoi lopuksi myös itsensä. Poliisi uskookin, että joukkosurmaajien aikomuksena oli räjäyttää koko koulu ilmaan.

Coloradon osavaltiossa Littletonissa sijaitseva koulu tutkittiin perinpohjaisesti heti tiistaisen ammuskelun jälkeen, mutta tuolloin näitä kahta voimakasta pommia ei löytynyt. Poliisin mukaan räjähteet olivat suuria propaanisäiliöitä, joissa oli myös sytyttimet.

Eilen koulu evakuoitiin uudelleen mahdollisten muiden räjähteiden etsimistä varten.

Syitä pohditaan

Yhdysvalloissa on jatkettu Coloradon koulusurman selvittämistä ja tapahtuman syiden pohtimista. Koulusurmassa kuoli 14 oppilasta - mukaanlukien hyökkäyksen tehneet koulupojat - ja yksi opettaja. Uusnatsien jengiin kuuluneet ampujat olivat ajoittaneet surmatyön Hitlerin syntymäpäiväksi. Koulun tiloihin viritetyt pommit ovat hidastaneet haavoittuneiden evakuointia ja surmapaikan tutkintaa.

Silminnäkijät kertovat, että kaksi aseistautunutta miestä kulki koulun käytävillä ammuskellen ympäriinsä ilmeisesti automaattiaseilla. Koulusta on lisäksi löydetty useita pommeja. Välikohtaus tapahtui Littletonin kaupungissa, lähellä Denveriä.

Presidentti Bill Clinton on esittänyt surunvalittelunsa surmansa saaneiden omaisille. Clinton lupaa maan hallituksen auttavan tragedian selvittämisessä. Jos uhrien arvioitu lukumäärä pitää paikkansa, ampumavälikohtaus on pahin Yhdysvaltain historiassa.

Viimeisen vuoden aikana 13 oppilasta ja opettajaa on saanut surmansa koulussa tapahtuneissa surmateoissa. Ennen eilistä välikohtausta pahin tapahtui viime vuoden maaliskuussa, jolloin kaksi koulupoikaa ampui neljä oppilasta ja opettajan Arkansasin osavaltiossa.
(MTV3-AFP-Reuters-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.