Mainos

USA:n puolustusministeriö arvioi Irakin tuhoja

Yhdysvaltain Irakiin tekemät ohjusiskut aiheuttivat vakavia tuhoja Irakin ilmapuolustukselle, sanoo Yhdysvaltain puolustusministeriö. Kyseessä on ensimmäinen puolustusministeriön antama arvio tuhoista. Puolustusministeriön mukaan ohjukset tuhosivat tai vahingoittivat yhtätoista niistä viidestätoista kohteesta, joihin ne oli tarkoitettu.

Yhdysvallat ampui kahdessa iskussa yhteensä 44 risteilyohjusta Etelä-Irakissa sijaitseviin ilmapuolustuskohteisiin alkuviikosta. Kohteina olivat komentokeskukset sekä tutka- ja ohjustukikohdat. Ohjukset laukaistiin yli 800 kilometrin päästä Persianlahdella olevilta sota-aluksilta ja B-52 pommikoneista.

AFP: Vain puolet ohjuksista osui

Uutistoimisto AFP:n mukaan vain puolet 44 ohjuksesta osui 15 metrin säteelle kohteestaan, eivätkä kaikki räjähtäneet. Puolustusministeriön edustajan Kenneth Baconin mukaan tulos oli odotettu.

Epäonnistumiset johtuivat mm. Tomahawk-ohjusten ohjelmointivaikeuksista. B-52 -koneita vastaan oli myös hyökätty kahdeksalla ilmatorjuntaohjuksella, joista ainakin viisi oli saatu tuhottua ilman omia tappioita. Puolustusministeriö painotti kuitenkin, että tuhojen arviointi on vielä kesken.

Yhdysvallat aloitti ohjushyökkäykset rangaistuksena Irakin joukkojen kurdialueella tekemistä hyökkäyksistä. Puolustusministeri William Perry sanoi perjantaina olevansa "toistaiseksi" tyytyväinen irakilaisjoukkojen vetäytymiseen Pohjois-Irakista, mutta hän painotti Yhdysvaltojen seuraavan tilannetta tarkasti.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.