Mainos

USA:n presidenttikisa jatkuu tiukkana

Yhdysvaltain presidentinvaalitaistelu jatkuu edelleen äärimmäisen tiukkana.

George W. Bush

Mielipidemittausten mukaan republikaanien George W. Bushin ja demokraattien Al Goren kamppailu presidentinvirasta on edelleen jotakuinkin tasoissa. Bush johtaa yhä mittauksia, mutta niukasti. Reuters/MSNBC-kysely antaa Bushille 45-42-johdon, ja Washington Post -lehti pitää Bushia edellä kolmen prosenttiyksikön verran luvuin 48-45. Usa Today-CNN-kysely puolestaan saa Bushin yhä 47-43-johtoon.

Tilanne on nyt tiukkenemassa, kun lasketaan osavaltioista kerääntyviä valitsijaääniä. Voittoon vaaditaan 270 valitsijaääntä, ja mittausten mukaan Bushilla olisi yhä pieni etumatka, mutta se on supistunut viime päivinä. Bushilla lasketaan olevan takanaan 217 varmaa ääntä, Gorella olisi 200. Kaikkiaan 121 ääntä on yhä kiivaan taistelun kohteena.

Bush johtaa mittausten mukaan lukuisissa etelän ja keskilännen osavaltiossa. Hänen takanaan olisi nyt 25

Al Gore

osavaltiota. Useimmista osavaltioista kertyy alle kymmenen valitsijaääntä, mutta Texasista tulee 32 ja Ohiosta 21. Goren takana on nyt vain 14 osavaltiota, mutta niiden joukossa ovat Kalifornia, joista tulee 54 ääntä, Illinois (22), Michigan (18) ja New York (33). Yhdessätoista osavaltiossa tilanne on yhä kyselyjen mukaan tasan. Niiden joukossa on Florida, josta irtoaa 25 ääntä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.