Mainos

USA:n pommitus surmasi yli sata Afganistanissa

Yhdysvaltain pommitukset ovat surmanneet yli sata ihmistä Itä-Afganistanilaisessa kylässä, uutistoimisto Reuters raportoi. Paikalliset heimojohtajat ovat kutsuneet Yhdysvaltain armeijan edustajia tutkimaan tuhoja.

Yhdysvaltain pommitukset surmasivat yli sata ihmistä itäafganistanilaisessa Niazi Qalan kylässä, kyläläiset kertoivat tänään uutistoimisto Reutersin raportin mukaan. Tiedon mukaan Yhdysvaltain hävittäjä pommitti kylää eilen. Yhdysvaltain armeijan edustaja myönsi iltapäivällä, että pommituksissa on saattanut kuolla siviilejä.

Myös paikallinen uutistoimisto AIP välitti saman tiedon, jolle ei kuitenkaan vielä ole saatu virallista vahvistusta. Alueen heimojohtajat ovat paikallisen heimoneuvoston edustajan mukaan kutsuneet Yhdysvaltain armeijan edustajia tutkimaan tuhoja paikan päällä.

Reutersin kuvaaja näki armeijan ja Pohjoisen liiton edustajia matkalla Tiran solassa sijaitsevaan kylään. Kylän asukas Janat Gul sanoi, että pommitukseen osallistui luultavasti yksi suihkukone, yksi B-52-pommikone ja kaksi helikopteria.

Viime viikolla Yhdysvaltain pommit osuivat toiseen kylään samassa provinssissa. Surmansa sai viisikymmentä ihmistä, joiden epäiltiin olleen al-Qaidan jäseniä.

Yhdysvallat on pommittanut aluetta tiuhaan viime aikoina, sillä juuri täällä uskotaan Osama bin Ladenin al-Qaida-verkoston ja taleban-joukkojen rippeiden edelleen piileskelevän.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.