Mainos

USA:n Pelosi Syyriaan, Bush arvosteli vierailua

Presidentti George W. Bushin mukaan korkea-arvoisen amerikkalaisen vierailu Syyriassa lähettää ristiriitaisia viestejä. Maiden välit ovat olleet jo pitkään jäiset.

Yhdysvaltain edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi on saapunut Syyriaan kaksipäiväiselle vierailulle. Valkoinen talo on arvostellut jyrkästi vierailua sanoen sen vievää pohjaa Yhdysvaltain Syyrian-politiikalta.

Presidentti George W. Bush sanoi tänään lehdistötilaisuudessa, että korkea-arvoisten amerikkalaisten vieraileminen Syyriassa lähettää ristiriitaisia viestejä, jotka vahingoittavat Yhdysvaltain hallinnon yrityksiä eristää Syyrian johto.

- Kuvaustilaisuudet ja tapaamiset presidentti (Bashar) al-Assadin kanssa antavat al-Assadin hallituksen uskoa, että he ovat osa kansainvälisen yhteisön valtavirtaa, kun kyse itse asiassa on terrorismia tukevasta valtiosta, Bush sanoi.

Pelosin mukaan hänellä ei ole mitään harhakuvitelmia siitä, että hänen vierailunsa saisi Syyrian presidentin ottamaan rakentavamman roolin alueella. Demokraatteihin lukeutuva Pelosi on kuitenkin kehottanut Bushia korkean tason vuoropuheluun Syyrian johdon kanssa.

Pelosin on määrä tavata al-Assad huomenna. Syyrian edustajat ovat olleet toiveikkaita siitä, että vierailu parantaisi maiden jäisiä suhteita. Yhdysvallat veti suurlähettiläänsä pois Syyriasta Libanonin entisen pääministerin Rafik Haririn murhan jälkeen 2005.

Pelosin vierailu on osa hänen laajempaa Lähi-idän kiertomatkaansa.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.