Mainos

USA:n osavaltio katkaisi suhteensa sveitsiläispankkiin

Massachusettsin osavaltio Yhdysvalloissa on katkaissut pankkisuhteensa sveitsiläiseen BSG-pankkiin. New Yorkin osavaltio on aiemmin tehnyt samanlaisen päätöksen.

Syynä on BSG-pankin yritys tuhota asiakirjoja, jotka koskivat natsien juutalaisilta varastamaa kultaa. Pankin mukaan kysymyksessä oli erehdys. Tuhoamisyrityksen havaitsi ja paljasti pankin yövartija, joka joutui uhkailujen vuoksi muuttamaan Yhdysvaltoihin.

Massachusettsin kuvernööri Joseph Malone piti pankin toimintaa pöyristyttävänä. Hän sanoi olevansa muuten enemmän kuin tyytyväinen pankin palveluihin. BSG on hoitanut Massachusettsin laina-asioita.

Yhdysvaltain hallitus säikähti sveitsiläispankin boikottiliikettä

Yhdysvaltain hallitus on varoittanut osavaltioita yhtymästä sveitsiläisen SBG-pankin (Schweizer Bankgesellschaftin) vastaiseen boikottiin. Apulaisulkoministeri Stuart Eizenstat puuttui boikottiliikkeeseen, kun Massachusettsin osavaltio ilmoitti katkaisseensa pankkisuhteensa pankkiin.
-On tärkeää, että ne pysäytämme nämä toimet, ennen kuin ne voimistuvat, apulaisulkoministeri Eizenstat sanoi. Monet osavaltiopolitiitikot eivät hänen mukaan tiedä toimista, joilla Sveitsi yrittää valottaa menneisyyttään natsi-Saksan tärkeänä rahaliikennekeskuksena.
(STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.