Mainos

USA:n olympiavalmentajan sukulainen puukotettiin Pekingissä

Yhdysvaltojen olympiajoukkueeseen kuuluvan lentopallovalmentajan sukulainen on puukotettu kuoliaaksi kisakaupunki Pekingissä.

Lisäksi valmentajan toinen sukulainen ja kiinalainen turistiopas loukkaantuivat, kun kiinalaismies hyökkäsi puukon kanssa Pekingin keskustassa sijaitsevassa rumputornissa. Rumputorni on kaupungin tunnettu turistinähtävyys.

Kiinan virallisen uutistoimiston Xinhuan mukaan puukottaja teki lopuksi itsemurhan hyppäämällä alas rumputornin toisesta kerroksesta. Hyökkääjä on tunnistettu 47-vuotiaaksi Tang Yongmingiksi.

Yhdysvaltojen suurlähetystön edustaja on vahvistanut välikohtauksen tapahtuneen hieman puolenpäivän jälkeen paikallista aikaa. Hän ei kuitenkaan paljastanut uhrien henkilöllisyyksiä tai muita yksityiskohtia.

Suurlähetystön edustajia on parhaillaan pekingiläisessä sairaalassa, jonne valmentajan naissukulainen ja paikallinen turistiopas on viety hoidettaviksi.

Myös Yhdysvaltojen olympiakomitea on kommentoinut tapahtunutta.

- Ollessaan Pekingin keskustassa rumputornissa (valmentajan) kahta sukulaista puukotettiin. Paikallisten viranomaisten mukaan hyökkääjä toimi yksin. Toinen sukulaisista kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti, kertoi komitea tiedotteessaan. - Hyökkäyksen jälkeen mies riisti oman henkensä.

Teon motiivia ei vielä tiedetä. Ulkomaalaisiin kohdistuvat hyökkäykset ovat yleensä harvinaisia Pekingissä.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.