Mainos

USA:n myrskyt: Yli 160 kuollut – katso pysäyttävät kuvat

Yhdysvalloissa Alabaman osavaltiossa lähes 130 ihmistä on kuollut rajumyrskyissä, tornadoissa ja niiden aiheuttamissa tulvissa, kertovat viranomaiset.

Suurin osa kuolemantapauksista sattui jo eilen, kertovat Alabaman väestönsuojeluviranomaiset. Jos huomioon otetaan myös muissa osavaltiossa sattuneet kuolemantapaukset, uhreja on jo 162.

Hätätila on julistettu Alabaman, Arkansasin, Kentuckyn, Mississippin, Missourin, Tennesseen ja Oklahoman osavaltioihin.

Rajumyrskyt ovat romahduttaneet rakennuksia ja heitelleet ajoneuvoja ympäriinsä. Myös kolme ydinvoimalaa on jouduttu sulkemaan.

Alabamassa Tuscaloosan pormestari kertoi myrskytuulen tuhonneen useita kortteleita kaupungista. Ongelmia ovat aiheuttaneet myös sateiden ja sulavan lumen aiheuttamat tulvat.

Presidentti Barack Obama on määrännyt liitovaltion antamaan hätäapua pahiten kärsineille alueille. Kansalliskaarti on kutsuttu avustamaan pelastustöissä.

Yhdysvaltain kansallinen sääkeskus rekisteröi keskiviikkona ja torstaina puolen vuorokauden kuluessa toistasataa tornadoa, pääosin maan etelä- ja keskiosassa. Tornadoja havaittiin myös poikkeuksellisen kaukana idässä Virginiassa ja Marylandissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.