Mainos

USA:n myrskyalueiden asukkaat palailevat kotiseuduilleen

Samaan aikaan pelastushelikopterit etsivät Texasissa ja Louisianassa talojensa katoille turvaan kiivenneitä ihmisiä.

Rita- ja Katrina-myrskyjä paenneet ihmiset alkoivat tänään palata kotiseuduilleen.

Rita-myrsky aiheutti lopulta vähemmän vahinkoja kuin oli odotettu, mutta monin paikoin kotiinpalaajat näkivät talonsa raunioina.

Kokonaisia paikkakuntia oli tuhoutunut, ja joillakin alueilla oli tulvavettä jopa viisi metriä. Katrinan vuoksi täysin tyhjennetyn New Orleansin joihinkin osiin saattoi jo palata.

Pelastushelikopterit etsivät Texasissa ja Louisianassa talojensa katoille kiivenneitä ihmisiä toista päivää.

Etsintäpartiot olivat löytäneet ainakin yhdeksän ihmistä kuolleina. Viisihenkinen perhe oli kuollut Beaumontissa häkään, jota oli tullut heidän käyttöönsä ottamasta generaattorista. Ilman sähköä oli miljoona ihmistä.

Rita kiskoi irti talojen kattoja, kaatoi puita rakennusten ja autojen päälle, sytytti tulipaloja ja peitti veden alle monia kaupunkeja, mutta alueen öljyteollisuus säästyi suurilta vahingoilta.

New Orleansin pormestari Ray Nagin sanoi, että ihmisten halutaan nyt palaavan rakentamaan kaupunkia uudelleen.

Kaupungin korkeimmille alueille oli voinut palata jo eilen, ja tänään muiden kaupunginosien kauppiaat saivat mennä valmistelemaan liikkeidensä avaamista.

Ainoastaan köyhien asuttama Ninth Wardin alue pysyi yhä suljettuna, sillä vesi oli tulvinut sinne uudelleen Rita-myrskyn aikana.

Yhdysvaltain presidentti George W. Bush matkusti jälleen katastrofialueelle saadakseen käsityksen myrskyn tuhoista. Hän kehotti amerikkalaisia säästämään energiaa ja käyttämään julkisia liikennevälineitä.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.