Mainos

"USA:n muutokset käyntiin vähitellen"

Puolustusministeriön viestintäjohtaja Jyrki Iivonen pitää selvänä, että Yhdysvaltain ulkopolitiikkaan on tulossa muutoksia Barack Obaman presidenttikaudella. Iivonen ei kuitenkaan usko, että muutokset olisivat välittömiä.

- Muutoksia varmasti tulee, mutta ne eivät näy välittömästi, koska maailma on sellainen kuin on, eikä Yhdysvaltojenkaan kaltainen suurvalta pysty sitä ympäristöä välittömästi muuttamaan. Selvää on, että tietyt ulkopoliitiikan kysymykset otetaan aika pian hoidettaviksi ja yksi näistä on tietysti Irakin sota, Iivonen arvioi.

Obama on kuulunut jo vuosia Irakin sodan vastustajiin. Presidenttikampanjan aikana hän on kertonut suunnitelmistaan vetää amerikkalaiset joukot maasta. Iivonen uskoo maltilliseen aikatauluun myös Irakissa.

- Voittopuheessaan Barack Obama viittaa ensimmäisen kauden loppupuoleen. Se on varmasti realistinen ajankohta. Asiat riippuvat monesta muustakin tekijästä kuin siitä, mitä Yhdysvalloissa ajatellaan tai päätetään. Ajoitus riippuu muun muassa Irakin sisäisestä kehityksestä, kansainvälisestä tilanteesta jne, Iivonen luettelee.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.