Mainos

USA:n muslimiyhteisö varoittaa väkivallasta

Yhdysvaltain muslimiyhteisö on huolissaan muslimeihin ja arabeihin kohdistuvien iskujen vaarasta. Viranomaisille on ilmoitettu lukuisista tuhotöistä ja uhkauksista sen jälkeen, kun tiistaisen terrori-iskun tekijöiksi on epäilty äärimuslimeja. Vakavilta väkivallanteoilta on vältytty toistaiseksi.

-Vetoan kansalaisiin, jotteivat nämä pelaisi terroristien pussiin ja käyttäytyisi samalla tavalla, Amerikkalais-islamilaisen neuvoston johtaja Nihad Awad sanoi terroristijahdin alettua.

Chicagossa poliisi pysäytti eilisiltana väkivallan pelossa noin 300 mielenosoittajan joukon, joka marssi kohti kaupungin moskeijaa. Washingtonin esikaupunkialueella ja San Franciscossa islamilaisten keskusten rakennuksia on tärvelty.

Texasissa moskeijan ikkunoita on kivitetty hajalle ja Irvingin islamilaista keskusta kohti on ammuttu. Virginian Alexandriassa islamilainen kirjakauppa on tärvelty.

Maan muslimineuvosto onkin neuvonut muslimiyhteisöä kiristämään rakennustensa turvatoimia. Myös Kanadassa on raportoitu muslimeihin kohdistuneista väkivallanteoista. Ontarion Oakvillessä viittä arabikoululaista on pahoinpidelty ja Montrealin moskeijaan on heitetty palopommi.

(STT-AP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.