Mainos

USA:n muslimioppineilta terrorisminvastainen fatwa

Yhdysvaltain muslimioppineiden uskonnollinen määräys tuomitsee terrorismin ja yhteistyön terroristien kanssa islaminuskon vastaisena.

Yhdysvaltain muslimioppineet ovat antaneet uskonnollisen määräyksen, fatwan, joka tuomitsee terrorismin islaminuskon vastaisena.

Fatwan julisti oppineiden oma Fiqh-neuvosto. Jo 130 muslimijärjestöä ja -johtajaa on hyväksynyt sen.

- Toteamme mitä selvimmin ja painokkaimmin, että kaikki siviileihin kohdistuvat terroriteot ovat islamin mukaan haram (kielletty). Muslimille on haram tehdä yhteistyötä kenenkään kanssa, jolla on osuutta terrori- tai väkivallantekoihin, ja on jokaisen muslimin yhteisöllinen ja uskonnollinen velvollisuus toimia yhteistyössä viranomaisten kanssa siviilien suojelemiseksi, fatwassa todetaan.

Fatwa on osa muslimijärjestöjen pyrkimyksiä osoittaa, ettei islamin oikealla tulkinnalla ja terrorismilla ole mitään yhteyksiä.

Aiemmin tässä kuussa Yhdysvaltain muslimit aloittivat laajan mainoskampanjan, jonka viestinä on, että islamin nimissä toimivat terroristit halventavat Koraania. Myös monissa muissa maissa, kuten Britanniassa, on annettu vastaavia fatwoja.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.