Mainos

USA:n lentoliikenteeseen rajoituksia terrori-iskun vuosipäivänä?

Yhdysvallat suunnittelee rajoittavansa kansaivälistä lentoliikennettä syyskuun 11. päivänä.

Osana tiukennettuja turvatoimia New Yorkin terrori-iskun vuosipäivän lähestyessä amerikkalaisviranomaiset harkitsevat kansainvälisen lentoliikenteen rajoittamista New Yorkiin ja Washingtoniin iskun vuosipäivän tienoilla syyskuun 11.-12. päivinä.

Puolustus-, liikenne- ja kansallisen turvallisuuden viranomaisten laatima suunnitelma on toistaiseksi alustava. Se käsittää mm. lentokieltoja ja ilmatilan rajoituksia tietyille yksityisille lentokoneille. Normaalit vuorokoneiden kansainväliset lennot kielletään suurimmalta osin aamun ja illan ruuhkatunteina.

Rajoitukset vaikuttavat kansainväliseen matkustaja- ja rahtiliikenteeseen, joka kielletään myös Pennsylvaniassa sijaitsevan Shanksvillen lähellä. Viranomaiset eivät kerro syytä rajoituksiin.

Neljä amerikkalaisyhtiöiden konetta kaapattiin viime syyskuun 11. päivänä. Koneista kaksi törmäsi New Yorkissa World Trade Centerin pilvenpiirtäjiin, kolmas puolustusministeriöön Washingtonissa, ja neljäs putosi maahan Shanksvillessä.

New Yorkissa ja muilla tapahtumapaikoilla muistetaan vuosipäivää laajasti kahden päivän ajan syyskuun 11.-12. päivinä. Myös jotkut kotimaiset lentoyhtiöt aikovat rajoittaa liikennettään vuosipäivän yhteydessä.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.