Mainos

USA:n lentoliikenne alkoi tiukin turvatoimin

Lentoliikenne sekä Yhdysvaltojen sisäisillä että ulkomaan reiteillä alkoi lauantaina hitaasti palautua kohti normaalia.

Äärimmäisen tiukat turvatoimet ja -tarkastukset näkyivät kuitenkin lentojen myöhästelyinä ja matkustajien tuntikausien odotteluna kentillä.

Zürihin lentokentällä matkustajat joutuivat odottamaan kolme tuntia turvatarkastuksien vuoksi ennen pääsyään Swissairin koneeseen.

Euroopan muista lentoyhtiöistä ainakin British Airways, Lufthansa, KLM, Virgin Atlantic, Air France, Sabena ja CSA aloittivat lauantaina liikennöinnin Yhdysvaltoihin. Myös Finnair pääsi aloittamaan matkustajaliikenteen Helsingin ja New Yorkin välillä lauantaina.

Myös Aasian, Australian ja Uuden-Seelannin lentoyhtiöt ilmoittivat aloittaneensa liikennöinnin Yhdysvaltoihin, mutta useat yhtiöt ilmoittivat myös viivästyksistä ja lentojen peruuntumisesta.

Bostonin kenttä avattiin

Bostonin Loganin lentokenttä, jolta kaksi World Trade Centeriin törmännyttä lentokonetta lähti tiistaina matkaan, avattiin myös lauantaina. Ensimmäinen kentältä lähtenyt lento oli United Airlinesin lento Chicagoon.

Sen sijaan Washingtonin Ronald Reagan -lentokenttä pysyi edelleen suljettuna. Kentän mahdollisesta avaamisesta ei ole annettu tietoja.

(MTV3-STT-Reuters-AP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.