Mainos

USA:n laivasto jahtaa Somalian islamistitaistelijoita

Yhdysvaltain laivaston tarkoituksena on vangita islamistijohtajia ja al-Qaida -terroristijärjestöön kuuluvia pakenijoita.

Yhdysvaltain laivaston alukset pyrkivät estämään islamistitaistelijoiden paon Somaliasta meriteitse. Asiasta kertoo Yhdysvaltain ulkoministeriö.

Somalian rannikolla partioi Djiboutin laivastotukikohdasta käsin operoivia aluksia. Tarkoituksena on vangita islamistijohtajia ja al-Qaida -terroristijärjestöön kuuluvia pakenijoita, kertoi ulkoministeriön tiedottajan Sean McCormack. Yhdysvallat otaksuu al-Qaidan ohjailevan Somalian islamisteja.

Somalian etelä- ja keskiosia hallinneet islamistit ovat joutuneet perääntymään Etiopian joukkojen asetuttua Somalian väliaikaisen hallituksen joukkojen tueksi.

Taistelut ovat lähestyneet Kenian rajaseutua, ja Kenia on sulkenut varotoimena Somalian-vastaisen rajansa. YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on arvostellut Keniaa taisteluja pakenevien naisten ja lasten käännyttämisestä takaisin Somaliaan. Arviolta 4000 pakoon pyrkijää on loukussa rajalla, UNHCR arvioi.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.