Mainos

USA:n lähetystöön hyökättiin Damaskoksessa

Yhdysvaltain suurlähetystöön hyökkäsi aamupäivällä neljä aseistautunutta miestä, joista kolme on saanut surmansa ja yksi pidätetty. Hyökkäyksessä sai surmansa myös syyrialainen vartija.

Yhdysvaltain Damaskoksen-suurlähetystöön aamupäivällä tehty hyökkäys on päättynyt kolmen hyökkääjän ja yhden vartijan kuolemaan. Syyrialaisviranomaisten mukaan neljäs hyökkääjä on pidätetty.

Turvallisuusjoukkojen kerrotaan purkaneen pommin, joka löytyi lähetystön edustalle pysäköidystä autosta. Toistaiseksi ei ole tietoa, mikä taho on iskujen takana.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan neljän miehen ryhmä vaihtoi laukauksia lähetystön vartijoiden kanssa sen jälkeen, kun autopommi löydettiin. Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan suurlähetystöalueelle heitettiin useita kranaatteja.

Laukaustenvaihdossa on haavoittunut 13 ihmistä, kertoo uutistoimisto Sana. Kiinalaisviestimet kertovat, että kiinalainen diplomaatti haavoittui lievästi harhaluodista.

Hyökkäys tapahtui aamupäivällä Ain Remmenehin alueella, missä Yhdysvaltain lähetystön lisäksi sijaitsee myös muiden maiden suurlähetystöjä.

Suomen lähetystö kilometrin päässä

Suomen Damaskoksen-suurlähettiläs Pertti Harvola kertoo, että Yhdysvaltain lähetystön suunnalta nousi aamulla savua ja alueelta kuului ampumista ja pauketta.

Harvolan mukaan hetkeä myöhemmin vaikutti siltä, että tilanne oli ratkennut. Suomen lähetystö on noin kilometrin päässä hyökkäyspaikasta.

- Nyt tilanne on toinen, on hiljaista eikä näy savua eikä kuulu hälytysajoneuvojen ääniä, Harvola sanoi.

Lähetystöön johtavat kadut oli Harvolan mukaan suljettu.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.