Mainos

USA:n kongressi kumosi asevoimien homokiellon

Yhdysvaltain kongressi on hyväksynyt avoimesti homoseksuaalien palveluksen asevoimissa. Valtaosa senaatista hyväksyi lainmuutoksen äänestyksessä. Senaatti hyväksyi lain äänin 65-31.

Aiemmin homojen on pitänyt salata seksuaalinen suuntautumisensa, jos he ovat halunneet palvelukseen. Armeijan niin kutsutun Älä kysy, älä kerro -käytännön kumoaminen on ollut presidentti Barack Obaman keskeisiä tavoitteita. Seuraavaksi lakimuutos etenee Obaman allekirjoitettavaksi, minkä jälkeen asiaa käsitellään vielä puolustusministeriössä. Lain voimaantulo voi kuitenkin kestää kuukausia.

- On aika ymmärtää, ettei ihmisen uhrautumista, urhoollisuutta tai rehellisyyttä määritä sen enempää seksuaalinen suuntautuminen kuin rotu, sukupuoli tai uskontokaan, Obama sanoi ennen äänestystä.

Edustajainhuone antoi tukensa kiellon kumoamiselle jo aiemmin tällä viikolla.

Kiellon kannattajat uskovat, että homoseksuaalisuus heikentäisi armeijan yhteenkuuluvuutta ja toimintakykyä taistelutilanteissa.

"Älä kysy, älä kerro" otettiin käyttöön presidentti Bill Clintonin kaudella vuonna 1993. Se mahdollisti homojen palveluksen armeijassa, mutta samalla kielsi heitä kertomasta seksuaalisesta suuntautumisestaan.

Lain voimaantulon jälkeen ainakin 14 000 sotilasta on erotettu armeijasta homoseksuaaliksi paljastumisen takia.

(MTV3 - STT - DPA - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.