Mainos

USA:n kongressi hyväksyi Irakin sotakulut

Irakin sotilabudjetti kattaa menot syyskuun loppuun.

Yhdysvaltain lainsäätäjät ovat hyväksyneet Irakin sotilasmenot ensi vuodelle. Edustajainhuone on antanut tukensa sotilasmenojen hyväksymiselle äänin 272-142.

Budjetti kattaa sotilasmenot Irakissa ja Afganistanissa ensi vuoden syyskuun loppuun asti. Talousarvio menee seuraavaksi presidentti George W. Bushille, joka on jo luvannut hyväksyä sen.

Demokraattien hallitsema kongressi suhtautuu vastahakoisesti Irakin sotaan. He halusivatkin alun perin budjettiin takarajan amerikkalaisjoukkojen kotiuttamiselle Irakista, mutta luopuivat vaatimuksestaan republikaanien vastustuksen vuoksi.

Kongressi päätti samalla ensimmäisen työvuotensa demokraattien komennossa.Vuoden aikana se on toteuttanut useita demokraattien vaalilupauksia kuten minimipalkan korottamisen ja vähemmän polttoainetta kuluttavien ajoneuvojen käytön edistämisen.

Tästä huolimatta vain yksi viidestä amerikkalaisesta hyväksyy kongressin toiminnan. Arvostelua herättää ennen muuta se, etteivät lainsäätäjät ole kyenneet lopettamaan Irakin sotaa.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.