Mainos

USA:n kidnappaajaepäillyllä oli 50 vuoden vankeustuomio

Yhdysvalloissa on noussut kohu kaappauksesta epäillyn Phillip Garridon aiemmasta vankeustuomiosta. Hämmennystä on herättänyt se, miten 50 vuoden vankeustuomion aikoinaan saanut Garrido pääsi vapauteen istuttuaan tuomiotaan vain 11 vuotta.

Garrido kidnappasi ja raiskasi vuonna 1976 tytön South Lake Tahoessa Nevadassa. Mies tuomittiin rikoksesta 50 vuodeksi vankilaan.

Syyttäjä Leland Lutfy kertoo Los Angeles Times -lehden haastattelussa olevansa täysin hämillään siitä, että Garrido vapautui vankilasta jo 11 vuoden jälkeen.

- Noihin aikoihin liittovaltiorikoksista piti istua ainakin kaksi kolmasosaa. Tässä tapauksessa Garridon oli pitänyt olla vankeudessa 33 vuotta, syyttäjä kertoo.

Mikäli Garrido oli istunut 33 vuoden rangaistuksen, hän olisi ollut telkien takana vuonna 1991, jolloin 11-vuotias Jaycee Lee Dugard kidnapattiin. Garridon epäillään pitäneen Dugardia takapihallaan telttamajoituksessa 18 vuoden ajan. Hän myös teki naisen kanssa kaksi lasta.

Garridon kidnappaus- ja raiskaussyytteitä Nevadassa vuonna 1976 ajanut syyttäjä Michael Malloy toteaa myös lehtihaastattelussa, että Garridon aikanaan saama tuomio oli täysin riittämätön.

- Oikeusjärjestelmä petti meidät kaikki tässä tapauksessa, erityisesti Jaycee Dugardin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.