Mainos

USA:n ja EU:n huippukokous siirtyi

EU:n ja Yhdysvaltojen välinen huippukokous siirtyi. Muutoksen aiheuttivat Israelin ja Syyrian väliset rauhanneuvottelut, joita käydään Washingtonissa keskiviikkona.

Näin ollen EU:n ja Kanadan kokous pidetään ensin, torstaina 16. joulukuuta. Kanadan valtuuskuntaa johtaa pääministeri Jean Chrétien. EU:n puolta edustavat pääministeri Paavo Lipponen, presidentti Martti Ahtisaari sekä EU:n komission puheenjohtaja Romano Prodi.

Kokouksessa ovat mukana myös ulkomaankauppaministeri Kimmo Sasi sekä kauppakomissaari Pascal Lamy. Perjantaina 17. joulukuuta järjestetään Washingtonissa EU:n ja Yhdysvaltojen välinen huippukokous.

Amerikkalaisvaltuuskuntaa johtaa presidentti Bill Clinton. Keskustelunaiheita ovat ajankohtaiset kansainväliset kysymykset, Venäjä ja Tshetshenia, Kaakkois-Euroopan tilanne, Helsingin huippukokouksen aiheet, transatlanttinen yhteistyö mukaan lukien yhteistyö oikeus- ja sisäasioissa sekä ajankohtaiset kauppapoliittiset asiat.

Kanadassa esillä on myös yhteistyö pohjoisilla alueilla. Seuraavalla viikolla tiistaina 21. joulukuuta pidetään vielä EU:n ja Kiinan välinen huippukokous Pekingissä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.