Mainos

USA:n ja Britannian sotalaivat laukaisivat risteilyohjuksia Libyaan

Yhdysvaltojen ja Britannian taistelualukset ja sukellusveneet ovat laukaisseet Tomahawk-risteilyohjuksia Libyaan. Yhdysvaltojen viranomaisten mukaan Tomahawk-ohjuksia on laukaistu yli 110 kappaletta.

Länsimaiden liittouman kohteena on Libyan ilmapuolustus erityisesti Tripolin ja Misratan kaupunkien ympäristössä. Bengasin kaupungin ympäristöön suuria iskuja ei ole suunniteltu.

Yhdysvaltojen, Britannian, Ranskan, Italian ja Kanadan muodostamalla koalitiolla on noin 25 laivaa ja sukellusvenettä Välimeren alueella. Osa niistä on lähellä Libyan rannikkoa. Yhdysvalloilla ei toistaiseksi ole maajoukkoja Libyassa.

Ranskan viranomaisten mukaan ilmaiskut koordinoidaan Yhdysvaltain päämajasta Saksasta. Yhdysvaltojen mukaan iskuissa on kyse vasta Libya-operaation ensimmäistä vaiheesta.

Aiemmin Libyan lentokieltoa valvova Ranska kertoi tulittaneensa Muammar Gaddafin asevoimien kohteita. Ranskan mukaan sen koneet tuhosivat joitakin panssariajoneuvoja, mutta se ei kertonut, missä päin Libyaa tulitus tapahtui.

(MTV3 - AFP - Reuters - STT)

Katso Janne Hopsun juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.