Mainos

USA:n itärannikko myrskyn kourissa

Raju myrsky on koetellut Yhdysvaltain koillisrannikkoa. Lähes hirmumyrskylukemiin yltyneet voimakkaat tuulet ja rankkasade ovat aiheuttaneet muun muassa tulvia ja sähkökatkoksia sekä häirinneet lentoliikennettä.

New Yorkin alueella ja New Jerseyn eteläosissa tuulet puhalsivat jopa 110 kilometrin tuntivauhdilla. Sähkölinjoille kaatuneet puut jättivät pahimmillaan jopa 500 000 alueiden asukasta ilman sähköjä. Myös 70 000 ihmistä Philadelphiassa ja 80 000 Connecticutissa kärsivät sähkökatkoksista.

Finnairin lento 14 tuntia myöhässä

Useita lentoja on jouduttu perumaan tai ohjattu muille kentille sekä New Yorkin JFK-kentällä että Newarkin kansainvälisellä Liberty-lentokentällä.

Myrskyn takia myös Finnairin eilinen lento Helsingistä New Yorkiin ohjattiin Newarkin kentälle John F. Kennedyn sijasta. Sama kone palaa tänään Suomeen reilusti aikataulustaan myöhässä. Koneen oli määrä päästä lähtemään eilen illalla paikallista aikaa ja sen piti olla Helsingissä aamuyhdeksän aikaan tänään. Finnairin arvion mukaan lento on kuitenkin noin 14 tuntia myöhässä ja sitä odotetaan saapuvaksi puolenyön aikaan.

Tulvavaroituksia on annettu useilla jokialueilla New Jerseyssä, esimerkiksi Ramapo- ja Saddle-joilla. Vuorilta tuleva lumien sulamisvesi ja sateet ovat aiheuttaneet tulvia myös Länsi-Virginiassa ja Pennsylvaniassa.

Kulunut talvi on ollut historian runsaslumisin useissa Yhdysvaltojen itärannikon kaupungeissa, kuten Washingtonissa, Baltimoressa ja Philadelphiassa.

(MTV3 - APTN)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.