Mainos

USA:n itärannikko lumen vallassa

Täytenä yllätyksenä iskenyt raju talvimyrsky moukaroi Yhdysvaltain itärannikkoa. Talvimyrskyvaroitukset ovat olleet voimassa mm. Washingtonin alueella, Philadelphiassa, New Yorkissa ja Bostonissa. Washingtonissa valtionhallinnossa oli vapaapäivä ja koulut olivat kiinni, sillä tiet eivät olleet liikennöitävässä kunnossa.

Washingtonissa arvioitiin, että myrsky on pahin alueella ainakin neljään vuoteen. Lunta tuiskusi arviolta yli 30 senttiä ja pyry sulki keskustan lähellä sijaitsevan Ronald Reagan National -lentokentän. Dullesin kansainvälinen lentokenttä Washingtonin kupeessa pystyi pitämään vain yhden kiitoradan auki.

Bostonissa Loganin kansainvälinen kenttä oli vaikeuksissa lumen ja rännän kanssa. Myöhästelyjä oli runsaasti myös New Yorkin lentokentillä, alueelle luvattiin lunta jopa 40 senttiä. La Guardian kentän tilapäinen sulkeminen aiheutti ainakin 500 lennon myöhästyminen. Kaikki suuret lentoyhtiöt ovat peruuttaneet lentoja itärannikon alueella. Washingtonin alueella lumentulon ennustetaan jatkuvan keskiviikon puolelle. Laaja myrskyalue ulottui myös Etelä-ja Pohjois-Carolinaan.

Etelä-Carolinassa, jossa lumisateet ovat suhteellisen harvinaisia, satoi paikoin muutamassa tunnissa yli 45 senttiä lunta. Pohjois-Carolinassa oli parisataatuhatta kotitaloutta ilman sähköä ja Raleigh-Durhamin lentokenttä oli kiinni tiistaina aamupäivällä. Myös länsirannikolla on koettu talven tähän saakka pahin myräkkä. Nevadassa satoi tiistaina metrin verran lunta ja myös länsirannikolla on monin paikoin voimassa myrskyvaroituksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.