Mainos

USA:n hallitus oikeuteen päästörajoista

Muun muassa Kalfornian osavaltio on haastanut hallituksen oikeuteen päästökiistassa. Osavaltiot haluaisivat ottaa liittovaltion säädöksiä tiukemmat päästorajoitukset käyttöön.

Kalifornia ja 15 muuta osavaltiota ovat haastaneet Yhdysvaltain hallituksen oikeuteen, koska se ei ole sallinut osavaltioiden ottaa käyttöön omia päästörajoituksia.

Liittohallitus torjui joulukuussa Kalifornian ajaman lain, joka olisi leikannut moottoriajoneuvojen päästöjä 30 prosentilla vuoteen 2016 mennessä. Laki olisi liittovaltion säädöksiä tiukempi.

Kalifornia jätti asiaa koskevan kanteen eilen San Franciscossa toimivaan vetoomustuomioistuimeen. Kanteeseen ovat yhtyneet myös mm. New Yorkin, Marylandin ja New Jerseyn osavaltiot.

Kalifornian kuvernöörin Arnold Schwarzeneggerin mielestä on kohtuutonta, että liittohallitus estää osavaltioita ottamasta omia päästörajoituksia käyttöön. Hänen mukaansa hallitus jättää näin huomiotta miljoonien ihmisten tahdon taistella ilmastonmuutosta vastaan.

Kuvernööri arvioi, että uusien rajoitusten vaikutus kasvihuonekaasupäästöihin vastaisi 6,5 miljoonan auton poistumista teiltä vuoteen 2020 mennessä.

Kalifornian oikeusministeri Jerry Brown arvosteli eilen hallituksen ympäristönsuojeluvirastoa EPA:ta. Brownin mukaan virasto ei ole tehnyt liittovaltiotasolla mitään kasvihuonekaasujen suitsimiseksi ja yrittää nyt laittomasti estää Kalifornian rajoituspyrkimyksiä.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.