Mainos

USA:n Eurooppa-joukkojen komentaja: Venäjä ei uhkaa sotilaallisesti muita kuin Ukrainaa

Yhdysvaltain Euroopan maajoukkojen komentaja Frederick Hodges ei usko Venäjällä olevan sotilaallisia suunnitelmia muiden Euroopan maiden kuin Ukrainan suhteen.

Hänen mukaansa se vaatisi Venäjältä liian suurten joukkojen mobilisoimista. Siksi hän ei usko, että Venäjä ainakaan vielä kaavailee peittelemätöntä hyökkäystä Ukrainaan.  

Hodges sanoi, että Euroopassa on 30000 amerikkalaista sotilasta valmiiksi auttamassa, jos Venäjä päättäisi hyökätä. Ja se Venäjällä hyvin tiedetään.   

– Venäjä on kuitenkin jatkanut varusteiden ja muun tuen viemistä Itä-Ukrainaan, venäläistä ilmapuolustusjärjestelmää on esimerkiksi lisätty siellä. En tiedä, tarkoittaako se, että siellä on tulossa hyökkäys, mutta kaikki merkit ovat olemassa, jotka näimme ennen muita iskuja.

uolustusta on lisätty, saamiemme raporttien mukaan myös esimerkiksi kenttäsairaaloita on perustettu, Hodges sanoi STT:lle.   

Komentaja kuitenkin painotti, että kaikkea, mitä alueella tapahtuu, ei tiedetä, koska kapinalliset ja venäläiset joukot eivät anna Etyjin tarkkailijoiden tehdä alueella työtään.  

Hänen mielestään Venäjä haluaa sotkea Yhdysvaltojen ja Euroopan välit ja hajottaa EU:n ja Naton jäsenmaiden yhtenäisyyttä.  

Hodges osallistui Ulkopoliittisen instituutin Upin seminaariin Helsingissä tänään.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.