Mainos

USA:n edustajainhuone uusi terrorismilait

Yhdysvaltain kongressin edustajainhuone on vahvistanut uudelleen kiistellyn Patriot Act -lakipaketin voimassaolon kansalaisoikeusjärjestöjen vastustuksesta huolimatta.

Myöhään eilen syntynyt päätös tarkoittaa sitä, että syyskuun terrori-iskujen jälkeen nopeasti kootut väliaikaiset lait muuttuvat pysyviksi paria poikkeusta lukuun ottamatta. Myös senaatin on vielä hyväksyttävä asia.

Ellei kongressi uusi lakipakettia, kuusitoista pykälää vanhenee tämän vuoden lopussa. Presidentti George W. Bush ehättikin heti kiittelemään edustajainhuonetta päätöksestä.

-Patriot Act on avainasemassa pyrkimyksissämme taistella terrorismia vastaan ja suojella kansalaisiamme, Bush sanoi. Myös republikaaniedustajat korostivat, miten Lontoon iskut osoittavat lakien tärkeyden.

Vahvistamispäätös syntyi äänin 257-171, joskaan puoluerajat eivät täysin pitäneet. 44 demokraattia äänesti lakipaketin puolesta ja 14 republikaania sitä vastaan.

Eräs paketin kokemista merkittävimmistä muutoksista on se, että erittäin kiistanalaisen ns. kirjastopykälän voimassaoloa jatkettiin vain kymmenellä vuodella pysyväksi muuttamisen sijasta. Kyseinen pykälä antaa viranomaisille muun muassa oikeuden hankkia epäiltyjen henkilöiden kirjastotietoja ja sairauskertomuksia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.