Mainos

USA:n edustajainhuone hyväksyi voimankäytön

Yhdysvaltain edustajainhuone antaisi presidentti George W. Bushille valtuudet käyttää voimaa Irakia vastaan, jos sotatoimia pidetään välttämättöminä kansallisen turvallisuuden takaamiseksi ja YK:n päätöslauselmien saattamiseksi voimaan.

Koko kongressin odotetaan äänestävän asiasta ensi viikolla.

Valkoisen talon tekstiluonnoksen mukaan Bush voi käyttää asevoimia, jos Irak uhkaa Yhdysvaltain kansallista turvallisuutta. Sen myötä armeijaan voidaan turvautua myös Irakin kieltäytyessä noudattamasta YK:n päätöslauselmia.

Republikaanit ja oppositiossa olevat demokraatit kiistelevät Yhdysvaltain Irakin-politiikasta edelleen senaatissa.

Bush: Voimankäyttö ehkä väistämätön

Bush vakuuttaa syyllisten rankaisemista

Presidentti Bush varoitti tänään, että voimankäyttö Irakissa voi osoittautua väistämättömäksi. Bushin mukaan Irakin pitää noudattaa nyt kaikkia YK:n päätöslauselmia.

-Irakin hallitus tietää, että sen täydellinen mukautuminen YK:n turvaneuvoston vaatimuksiin on ainoa mahdollinen valinta ja aika tämän päätöksen tekemiseen on rajoitettu, Bush muotoili. Bush uhkasi Irakin johtajaa Saddam Husseinia sotatoimilla, ellei tämä suostu riisumaan maataan aseista.

Bush kiitteli lisäksi kongressin edustajainhuoneen päätöstä tukea tekstiluonnosta, joka antaisi Valkoiselle talolle valtuudet voimankäyttöön. Bush sanoi pitävänsä edustajainhuoneen ratkaisua tärkeänä osoituksena Yhdysvaltain yhtenäisyydestä.

(MTV3-STT-AFP)

(Kymmenen uutiset 02.10.2002).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.