Mainos

USA:n diplomaatit pakkotyöhön Bagdadiin?

Yhdysvaltain ulkoministeriöllä on ollut vaikeuksia löytää diplomaatteja Irakiin. Ensi kesään mennessä pitäisi täyttää kaikkiaan 250 tointa Bagdadin suurlähetystössä.

Yhdysvalloilla ei ole hankaluuksia löytää pelkästään vapaaehtoisia sotilaita Irakiin, myös diplomaatit kaihtavat kutsua Bagdadiin. Ulkoministeriö on nyt ottanut kovemmat otteet käyttöön: pesti Irakissa on pakko hyväksyä, tai muussa tapauksessa edessä on uran vaihto.

Ensi kesään mennessä pitäisi täyttää kaikkiaan 250 tointa Bagdadin suurlähetystössä. Houkuttimena on lisäpalkka ja reilummat lomaedut. Silti hakijoita on harvassa. Ministeriö on nyt lähettämässä sopiville ehdokkaille viestiä, jossa henkilöitä patistetaan hakemaan tarjolla olevia paikkoja. Vastausaikaa on annettu vain 10 päivää.

Ulkoministeriön henkilöstöpäällikön Harry Thomasin mukaan nyt ollaan liikkeellä tosissaan. Jos porkkanat eivät riitä, siirrytään käyttämään keppiä.

- Meillä on monia keinoja, muun muassa eropassit ulkoministeriön palveluksesta.

Hän toivoo kuitenkin, että näin pitkälle ei tarvitsisi mennä vaan vapaaehtoisia Irakiin lähtijöitä löytyisi riittävästi.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.