Mainos

USA:n demokraattien puoluejohtaja varoitti Clintonia ja Obamaa

Yhdysvaltojen demokraattisen puolueen johtaja Howard Dean on varoittanut, että Barack Obaman ja Hillary Clintonin taistelu puolueen presidenttiehdokkuudesta saattaa repiä puolueen hajalle.

- Jompikumpi häviää tämän taistelun vaikka saa 49,8 prosentin kannatuksen. Häviäjän on kerättävä tukijansa ehdokkaan taakse, Dean sanoi.

Obamalla on takanaan satakunta puoluekokousedustajaa enemmän kuin Clintonilla, mutta kumpikaan ei näytä saavan tarvittavaa 2024 edustajan tukea puoluekokouksessa, joka nimittää demokraattien presidenttiehdokkaan elokuussa. Ratkaisu jää riippumaan ns. superedustajista. Nämä noin 800 ovat puolueen nimeämiä puoluekokousedustajia.

- Loppujen lopuksi kyse ei ole Hillary Clintonista tai Barack Obamasta, vaan maastamme. Ei enää neljää lisävuotta George W. Bushia, mitä McCain meille itse asiassa tarjoaa, Dean huomautti.

Dean sanoi myös pitävänsä parhaana, että presidenttiehdokkaasta voitaisiin sopia jo ennen puoluekokousta.

Kyselyjen mukaan yli 20 prosenttia sekä Clintonin että Obaman kannattajista on ilmoittanut siirtyvänsä republikaanisen John McCainin äänestäjiksi, jos heidän oma ehdokkaansa häviää demokraattien kilvan.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.