Mainos

USA: Meksiko lisännyt huumetuotantoaan

Oopiumunikon kasvatus on lähes kolminkertaistunut Meksikossa, sanotaan Yhdysvaltain ulkoministeriön julkistamassa kansainvälisessä huumeselvityksessä. Selvityksen mukaan Meksiko tuotti viime vuonna 71 000 kiloa oopiumia, heroiinin raaka-ainetta, kun vuonna 2000 määrä oli vain 27 000 kiloa. Marihuanan viljelykin on lisääntynyt Meksikossa jonkin verran.

Unikonviljelyn lisääntymisestä huolimatta Yhdysvallat on ollut tyytyväinen Meksikon huumeidenvastaisiin ponnistuksiin. Oopiumin tuotanto on sen sijaan selvästi laskenut Pakistanissa, todetaan eilisiltana julkaistussa selvityksessä. Siinä sanotaan myös, että afganistanilaiset maanviljelijät olivat käyttäneet hyväkseen Taleban-hallinnon kaatumista ja lisänneet unikon kasvatusta. Taleban oli kieltänyt unikon viljelyn.

Raportin mukaan kokaiinin tuotanto on noussut Kolumbiassa, mutta varsinaisia lukuja ei ollut vielä saatavilla. Maan viranomaisten mukaan tuotanto on laskenut selvästi. Perussa ja Boliviassa kokaiinin tuotanto on Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan pysynyt jotakuinkin ennallaan.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.