Mainos

USA lupasi lisätietoa malesialaiskoneen ampumisesta, mutta kertoikin vain tämän

Yhdysvaltain ulkoministeriö lupasi illalla Suomen aikaa julkaista tiedustelutietoja maahan syöksyneeseen malesialaiskoneeseen liittyen. Tiedotustilaisuuden anti oli kuitenkin melko laiha.

Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset kertovat uskovansa, että Ukrainan separatistit ampuivat malesialaisen matkustajakoneen alas vahingossa.

Tiedusteluviranomaisten mukaan Yhdysvallat ei tiennyt, että Ukrainan separatisteilla oli venäläisiä SA-11 -ohjuksia ennen kuin malesialainen kone ammuttiin.

Viranomaiset kuitenkin totesivat, että Yhdysvallat ei tiedä tarkkaan kuka osapuoli oli ampunut lentokonetta ohjuksella. Myöskään mitään teknisiä todisteita ei esitetty siitä, että lentokone olisi tippunut ohjuksen takia tai että separatistit olisivat olleet teon takana.

Nimetön tiedustelulähde kertoo uutistoimisto Reutersille, että Yhdysvalloilla on asiasta satelliittikuvaa ja muuta teknistä tiedustelunäyttöä.  Lähteen mukaan on varmaa, että malesialaiskone ammuttiin Buk-ilmatorjuntaohjusjärjestelmällä maa-alueelta, jota hallitsevat Venäjä-mieliset separatistit.  

Yhdysvaltain viranomaisten mukaan Venäjä on jatkanut aseiden toimituksia separatisteille.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.